Oare românii au cumpărat America?

08/30/2009 at 1:35 PM (Uncategorized)

Pe undeva, prin vasta lume a netului, a apărut, în grafie de computer, un text, care pretinde ca ar aduce în atenţia lumii, unele aspecte „uitate” din cadrul ultimei întâlniri a ciuruitului nostru cu Gorbaciov, din data de 4 decembrie, anul de graţie 1989. Mulţi dintre cei cărora mă adresez îşi mai amintesc amănunte despre acel an sângeros. Vreau să zic sângeros nu din cauză că românii au operat atunci la gât mai mulţi purceluşi de Ignat, decât în ceilalţi ani. Ei bine, un fost coleg, a ţinut morţiş să mă contacteze, tocmai când eram gata să merg la plajă, pentru a-mi furniza acele informaţii, care în opinia lui sunt vitale în decizia de alegere a viitorului preşedinte al României. Iată despre ce e vorba, citez şi subliniez:

Tov. Nicolae Ceauşescu: Noi, de exemplu, din Uniunea Sovietică luăm vreo 7 milioane tone minereu de fier. Din alte părţi luăm 12 milioane de tone, aşa că nu ne-am gândit şi nici nu ne gândim să mergem numai la materii prime cu Uniunea Sovietică. Noi importăm cărbune cocsificabil din Statele Unite ale Americii, iar cu câţiva ani în urmă am şi investit 100 de milioane acolo – suntem deci proprietari”.

Deci, dacă datele sunt autentice, rezultă că amărâta noastră ţară, mă rog, mai mult a voastră, are, aici în America, terenuri, poate şi mine de cărbune, de 100 de milioane. Poate că informaţia este de notorietate publică, dar eu o aud acum pentru prima oară. Ideea este, dacă toate guvernele din cei 20 de ani au tăcut, iar actualul guvern, tace şi el, atunci, rezultă o complicitate între cei care au condus şi conduc România şi cei încă neidentificaţi, care fructifică investiţia ceauşistă. În actuala situaţie, temerea sursei mele de informaţii privind încă 5 ani de Băsescu, pare justificată. Dacă românii fac aşa ceva şi preşedintele ştie şi tace, e grav. Dacă ei fac şi el nu ştie, iar e grav. E drept, că în acelaşi context, nici cu Geoană şi nici cu Crin, lucrurile nu ar suferii schimbări în bine. Totuşi, rămâne această dilemă, asupra căreia o să-mi îndrept atenţia, cine anume învârte de 20 de ani 100 de milioane de dolari. Presupun că este sau inexistent sau extrem de discret. Consider corect ca românii să primească un răspuns exact, documentat, înainte de a-şi băga votul în urnă. Sau, mă rog, orice vor ei să-şi bage, în ziua alegerilor. Fac pe această cale şi un apel către cei care mai lasă mesaje pe aici, dacă pot contribui la elucidarea acestui mister, să nu ezite. Orice informaţie, poate deveni extrem de utilă. Am primit deja unele privind implicarea lui GC Păunescu sau Dan Voiculescu, precum şi a altei persoane în afacere, dar încă nu este momentul de a ajunge la vârf. Mă interesează elemente despre amplasarea terenurilor, pentru că deja am aflat sigur că de prin porturi de pe Mississippi, minereu era încărcat pe vapoare româneşti, spre diverse destinaţii din ţară, în special spre Galaţi. Cred că toată lumea a înţeles ce mă interesează, aşa că vă aştept. Desigur, nu degeaba.

3 comentarii

 1. turnofftheglory said,

  Sunt extrem de surprins de afacerea cu cocsul american. Dar nu cred ca mai sunt multe urme. Ma uit cine a facut avere atunci si parca gasesti suspectii. In plus cred ca sunt in fata cateva casute postale din Cipru si Bahamas.

  • Andrei said,

   Cercul suspectiilor e larg. Incerc sa-l restring, strict la aceasta afacere. Stiu, desigur ca urmele sunt dificil de gasit si sunt putine, iar informatii de acest gen sunt foarte greu de obtinut, mai ales aici, in tara tuturor posibilitatilor.

 2. lulu said,

  Buna dimineata. Cum iti spuneam si la mine „acasa” secrete sunt multe, bani la adapost si chiar proprieteti valoroase se mai spunea pe ici pe colo, ca avem mostenire. De aflat cine-i „mostenitorul” ca doar nu statul prin oamenii ce l reprezinta!!! „Mostenitorii” cred ca sunt un grup de oameni fff grei ai societatii, poate nici nu sunt la vedere, serviciile secrete stiu si adapostesc bine secretul si ii apara bine pe beneficiari. Au interese si ei, puterea lor consta in secrete si averi la adapost, nu?
  Am remarcat ca acum te afli in Florida, sa inteleg ca te ai mutat? E vara tot timpul, iubesc astfel de locuri…..la noi deja se instaleaza toamna si nu mi place: monotonia, tristetea, saracia, amorteala se fac din ce in ce mai vizibile. Nu mai am ce zice……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: